PA0GTB (achtergrondinformatie)


Mijn naam is Cor Struyk

Ik ben geboren in 1950 en ben al ruim 47 jaar getrouwd met mijn XYL Nellie

Wij hebben 2 kinderen en 3 kleinkinderen

Ik heb verschillende technische opleidingen genoten en uiteindelijk op HBO niveau afgestudeerd.


Ik ben na bijna 50 jaar gewerkt te hebben in de Telecommunicatie-industrie met pensioen gegaan en spendeer nu dus ook weer meer tijd aan onze radiohobby.


Reeds op 12 jarig leeftijd bouwde ik mijn eerste radio-ontvanger en heb mij op 15 jarige leeftijd als luisteramateur via de VRZA laten registreren. Mijn eerste echte radio-ontvanger was een oude Trio 9R59 waarvoor ik later een 2 Meter “nul-VD” convertor heb gebouwd.

Op de MTS avondschool te Breda werd ik echter pas echt enthousiast gemaakt door Cees, PA0CVN. Ik ben toen in 1974 gelicenceerd voor Machtiging Klasse C en enkele jaren later heb ik examen in CW gedaan waardoor ik in het bezit ben van de volledige Machtiging ( F-Licencie / voorheen Klasse A


De roepnaam PA0GTB is ontleend aan mijn woonplaats Geertruidenberg, waar alles pas goed begonnen is. ( Drie letter afkorting van Geertruidenberg).PA0GTB, Name: Cor Struyk, Birthday: August, 30, 1950 Married and 2 Children
Retired afther almost 50 years working in the Telecommunications Industry

Class F (Full Licence incl. CW) Licence since 1974. Keywords: SSB, Several Digital Modes, RTTY and others.

Operating from Geertruidenberg in the Southern parts of the Netherlands near BREDA on SW (40 - 6), VHF and UHF bands.

During Yearly Holidays in Germany, activity on 40 and 20 mtrs Callsign: DL/PA0GTB (See QRZ.com)

Websites: www.pa0gtb.net - HAM Link pages (under construction !)

Afther a long periode of no avtivity, back On Air Again from my home QTH
Discovering the new digital modes that came up in the meantime !


Mijn eerste koop tranceiver


Na aanvankelijk zelf met wat eigenbouw 2 meter zenders op kristalbasis te hebben gestoeid, met de 2 Meter convertor en de oude Trio-all band ontvanger als achterzet, heb ik eind 1974 mijn eerste commerciele zendontvanger aangeschaft.

In die tijd was er nog niet echt veel beschikbaar, of niet te betalen…hi

Het was een Kenwood TR-2200G. Aangeschaft bij Joop Rijpkema in Joure (Fr)


   Standaard uitgerust met een 3 tal kristal kanalen    op de meest onmogelijke frequenties, zodat er al    snel wat kristallen voor de meer gebruikelijke    frequenties als 145.500 en 145.550 moesten    worden aangeschaft.Het was een echt kristallenbakje en het moest

maar net lukken dat andere amateurs in de regio dezelfde frequenties in hun “setje” hadden zitten.

Al snel bleek ook, dat de 1 Watt output van de TR-2200 vaak te gering was om wat verder weg te kunnen komen dan de regio. Al ras werd dus weer een bezoek gebracht aan Joop en werd er een eindtrapje van 10 Watt bij aangeschaft. De VB-2200


Als antenne gebruikte ik in die tijd een 6 elements 2 meter antenne.

Met de combinatie van TR-2000, de VB-2200 en de 6 elements Fraccaro beam heb ik in 1976 vanaf het dak van de Amercentrales te Geertruidenberg in 1 avond alle provincies van Nederland gewerkt en op deze manier het WAP certificaat behaald.

En zo is het allemaal begonnen.


In 1978 heb ik morse examen behaald waarna we ook op de HF banden konden gaan experimenteren. In 1985 ben ik naar Oosterhout verhuisd en eind 2009 weer terug naar Geertruidenberg.

In de periode van 2003 tot 2012 ben ik nauwelijks actief geweest vanuit het home QTH, vanwege drukke werkzaamheden, maar wel vanuit de mobiel en tijdens de vakanties onder DL/PA0GTB.  ( Zie verder onder Informatie)

De eerste antenne


De eerste antenne was een goedkope 6 elements 2 meter antenne van Fracarro op een klein hulpmastje en die net boven het dak uitkwam.  

In combinatie  met een tweedehands Channel master TV rotor, zijn hiermee veel verbindingen gemaakt. Later is deze antenne uitgebouwd tot een 6 over 6 versie.

Home Historie Apparatuur Arduino Informatie QSL English